Dubbelsegling mot Hunnebostrand – Dag 7


En ny dag gryr i Lysekil. Det är dags att höja semestertempot, den lugna veckan är slut och den hårda veckan börjar. Vi lägger ut från hamnen och drar upp seglen. Full fart mot Kungshamn/Smögen, i fjärran skymtar den bekanta silhuetten av Smögens vattentorn. Vi drar strax ifrån Maxin som fastnar i vårt kölvatten och guppar som en kork på havet. Vi hinner ta en snabb baguette i Smögen innan Johannes och Gustav är ifatt oss, nu kör vi gemensamt vidare under Kungshamnsbron mot Sotekanalen och Hunnebostrand, där seglartåget startar ikväll.

Väl framme blir vi överraskade över hur lite båtar det är jämfört vad vi förväntade oss, det är dock fullt pådrag med sjöräddning och tv och allt. Monarken går in i hamnen, Johannes fegar utanför hamnen, hans plan är att vänta tills vi har fått en plats och sedan helt enkelt lägga sig utanför oss. Problemet är bara att han väntar så långt bort att en annan båt hinner lägga sig utanpå oss innan han hinner in…. Smarto!

Johannes och Gustav får påhälsning av SSRS med en kameraman ombord. Lite pinigt tycker de. Vem vet, kanske får vi se dem på tv framöver. De lägger sig på nästa rad som andra båt från bryggan, monarken ligger nog som 8 eller något i den stilen. Det blir ett jävla traskande fram och tillbaka men vi tar med oss vår öl och sätter oss i Johannes båt. Det kommer en båt med ett gäng knattar, båten är med på hamnvaktens svartlista och är portad från samtliga hamnar på västkusten, dock efter lite snack får de stanna med försäkran om att sköta sig.

Det blir utgång i Hunnebo, vilket var riktigt skoj, men själva seglartåget var faktiskt inget speciellt. Tråkigt att det har gått ner sig såpass mycket.

Related Images: