Öppet hav och Öppna ögon – Dag 10


Vi är som sagt besvikna på utelivet och beslutar att styra färden mot Kungshamn, där vi vet att det brukar vara drag, särskilt då seglartåget ska ligga i Smögen under kvällen. Vi kastar loss från fjällbacka och styr färden rakt ut mot horisonten som efter färden mot Kärringön är vårt nya favoritsätt att färdas då det uppenbarligen sparar oss en hel del tid då det alltid blåser mer och framför allt tillåter oss att hålla en konstant kurs.

Jocke, jag själv och Emil spenderar större delen av dagen på däck, det är väl vid det här laget inte speciellt förvånande att Tony ligger under däck och sover? Sebbe somnar också skönt, som straff för det kan ni nedan se vad som hände, men han verkar inte ta så illa upp, han börjar nämligen bli van vid den hanteringen.

Vi närmar oss sakta men säkert Kungshamn, vattentornet blir större och större. Vi rundar Smögen och går sedan in i Kungshamn där vi får sista vettiga båtplatsen tack vare Emil. Mycket gött. Vi tar en promenad och käkar pizza, tyvärr är Jocke sleten sedan gårdagens pizza å bestämmer sig för att kasta in handduken och åker hemåt igen. Vi passar på att besöka systemet för en gångs skull. Sedan blir det lugn förfest följt på utgång på Harrys. Dock rätt dött. Vi anlitar Putte och får skjuts till Smögen där vi käkar lite och kollar på draget innan vi tar oss hem. Tony skapar på nytt rubriker när han lär upp Putte i raggningens ädla konst, ”Du har redan begått ditt första misstag” tipsade Tony, ”Du ska aldrig presentera dig”. Putte blev så klart otroligt tacksam för sin storebrors vassa tipps och utnämnde som tack Tony till ”Greven”.

Så slutar den sista kvällen i Monarken.

Related Images: