Seglarresan 2011 – Dag 1


Fel sida lutet

Det är äntligen dags för år 2011’s seglarresa. Vi lämnar hemhamnen Ljungskile tisdagen den 12/7 med öppet mål. På onsdag har vi bestämt att vi ska ligga i Göteborg och kolla semifinalen i dam fotbolls VM. Sverige – Japan. Vi tänker alltså mest åka så långt vi orkar och sedan ta en lugn kväll på Naturö med god mat och lite bad.

Vi lägger oss utanför Stenungsund och badar lite och äter en kungligt god kvällsmat, tillred av vår egna kock. Tony aka. Körvlennart levererar en fantastisk middag bestående av potatissallad, lövbiff, buffalo wings, majskolvar med dressing av soltorkade tomater. Han fräser även på lite champinjons/purjolöksstuvning.

Vi avslutar kvällen med 2 avsnitt Stockholm-Båstad innan batteriet på datorn blir urladdat och vi tvingas övergå till mer primitiv aktivitet, det blir en omgång Chicago. Vi spelar så länge vi orkar, men till sist tröttnar Sebbe, Emil och Tony på att ständigt förlora sista sticket mot Fredrik så vi lägger ner och somnar till en ljudbok. Det är Niel Strauss ”The Game” som Emil har på sin vita Experia Arch(!). Vi somnar, trötta efter dagen, till skrapet av Sebbes anteckningspenna när han dokumenterar viktiga notiser ur ljudboken.

Related Images: