Speedsailing till Lysekil – Dag 5


Efter våran lugna natt på Vannholmen är det dags för lite Partey. Vi ligger alltså på en ö utanför Tjörn, helt utan alkohol, utan hopp om att hinna fram till Lysekil innan systemet stänger. Det är ju ändå lördag så ut ska vi! Vi använder det sista av Iphone batteriet för att lokalisera närmaste systembolaget. Det visar sig ligga inne i Skärhamn, en stad kanske 2 timmar bort från vår öde ö. Upp med seglen och full fart framåt, excellenta förhållanden råder och vi har perfekt vind till Skärhamn, vi handlar vår öl och fortsätter sedan vårt Quest mot Lysekil. Vi är på äventyrshumör så vi kryssar rakt ut mot horisonten, vi tänker dra utomskärs. Nedan kan ni se filmen från de outforskade vattnen som monarken besegrade.

I fjärran ser vi Kärringön, vi sätter rak kurs och ön blir sakta men säkert större, efter någon timma på öppet hav är vi nästan framme, Sebbe, aka, Hawk-eye ser alla landmärken säkert 5 sekunder innan vi skulle ha kört på dem. 😀

Vi stöter på en kär gammal vän utanför Kärringön, motorbåten Harry, döpt till Johannes ära.

Vi stävar vidare in mot Gullholmen, nu tar seglingen en mycket bekväm vändning från stenhård segling på öppet hav till bekväm läns bland öar och andra båtar medan solen steker på ordentligt.

 

Nu vågar till och med den vind och ljusskygge Tony sig upp ur kabyssen underifrån, han samlar mod med en stor stark öl och kravlar upp på däck. Också vår egen Howie, Erik, som gillar att käka solkräm kravlar upp.

Nu är vi snart redan i Lysekil dit vi alltså har tagit oss på rekordtid, 2 timmar innan beräknad tid angör vi hamnen och får låna en privat båtplats av en snäll dam, snart kommer ett piratskepp och lägger sig bredvid oss. Det är den fruktade Kapten Harry och hans besättning bestående av Gustav med Kniven som dyker upp.

Vi delar en flaska rom och ger oss sedan ut på plundringståg i Lysekilsnatten.


Related Images: