Vi når resans nordligaste destination – Dag 8


Efter gårdagens stora fest i Hunnebostrand som jämfört med 2007 då vi senast var med på seglartåget var rena fiaskot. Vi betalade en hamnavgift på 600 kronor, dessutom var det bara ca 20 båtar med i år. 2007 var det över 100 båtar där och ett jävla drag. Vi måste nog säga att vi är minst sagt besvikna på årets uppslutning. VART FAN ÄR ALLA!?

Nåväl, vi sätter i alla fall kosan mot Grebbestad, det är inget stopp på seglartåget, men efter gårdagen känns det rätt likgiltigt om man är med där eller festar på egen hand. Grebbestad har sedan 2008 varit något av en favorithamn för oss, dels på grund av en fin stad och bra badställen/uteliv, men kanske mest av allt på grund av räkfrossan som vi årligen käkar på någon av restaurangerna på kajen, så även i år.

Då Johannes och Gustav under morgonen styrde kosan mot hemmahamnen i Dragsmark på grund av att Johannes skulle börja jobba följande dag är det nu bara jag själv, Emil och Sebastian kvar på båten. Vi har det ganska skönt med lite mer utrymme i båtens trånga hytt, rätt najs, och jävligt lugnt. Efter räkfrossan går vi ut å provar utelivet. Vi träffar bland annat en tjock och glad norsk.

Peace Out!

Related Images: