Göteborg – Dag 2


Dag 2 börjar tidigt, vi satte klockan på 8 för att hinna hämta upp Erik klockan halv 10 i Stenungssund. Jag själv, Emil och Sebbe inleder dagen med ett träningspass, vi hoppar i land å kör lite lätt styrketräning innan vi upptäcker att Tony försöker sno båten. Vi slänger oss i och får simma ikapp. Vi käkar en snabb frukost innan vi drar upp seglen och styr kosan mot hamnen.

Väl i Stenungssund lånar vi ett eluttag och laddar upp så mycket el vi hinner, sedan kommer Erik och vi kastar loss igen. Upp med seglen och full fräs mot storstan. Vi räknar väl med nätta 5-6 timmar i ett inledande skede av dagen.

Det visar sig som vanligt att vi har tagit i lite i underkant. Vi angör hamnen ca klocka 2000 istället för 1800, mycket beroende på rak motvind i inloppet till Göteborg. Vi hinner dock möta lite stora båtar och vinka till glada danmarksresenärer på Stenafärjorna. Emil får stark respons på sitt Vicotry tecken som vi numera valt till vårt officiella hälsningstecken. Vi ser också en vilsen säl simmande omkring i hamnen, slående lik Tony.

Gästhamnen ligger vid lilla bommen, precis bredvid det nya Pariserhjulet. Vi får skynda oss att duscha och svepa rödvin innan vi ska möta upp en gammal kompis till mig och Tony, vi ska med henne till Ölstugan och kolla matchen och kanske smaka på ölen, kanske. De visade sig att ölen var ovanligt bra på Ölstugan så vi var tvugna att prova lite olika sorter. När matchen var slut, Sverige förlorade, gick vi vidare ut och dansade disco. Vi hann med 2 klubbar, Grodan och Berså. En god kebabtallrik fick sätta punkt för kvällen.

 

 

 

Related Images:


2 svar till “Göteborg – Dag 2”